Followers

Wednesday, May 13, 2015

PrudentialBSNTakaful-consultant




Alhamdulillah...hr nih sempt menjenguh blogg inihh...beginilah bila dh jd mak2 org sambil jd consultant agent klo ank sakit ke demm ke famly first...xde penin nk fkr nk ambk cuti brp hr...cuti sdiri nk keje sdiri...klo dulu ms keje kuli ngn gomen dulu..risau xhbs2..risau keje mlambak xhbs..risau cuti tinggl ckit..ade je nk d risau..syukur sgt..bila dh wat fulltime nih..byk ms bole kongsi ngn ank2...ank2 plak xde la rs tbiar mcm tuh...
sbb aku nih jns fkr blik mcm mn mak2 dulu jg kite...tp bila kte jd mak plak kte wat ank mcm tuh..rs xsronok la...skrg nih..alhamdulillah..mn je p c kecik mmg aku xlepaskn..sbb aku nk ank aku rs ksh syg tuh sentiasa ada...zaman skrg nih bukn mudah nk didik n jg ank...xmcm dulu...tp xyah la nk dbandingkn monyet kat hutan..monyet pun pandai jg ank..bg mkn minum...tp kte nih manusia bkn stkt jg ank...tp didikan ank2 tuh yg paling penting utk dia bekalkan pd ms depan diaorg...itu yg paling aku risau sekali bila dh jd mak2 nih...tanggungjwb jd mak nih bert sgt bg aku..sbb bab2 didikan bermula dr mak n bapak la of cos kn...jd cara mcm nih InSyaAllah aku bole didik ank2 aku lbh baik.ape yg aku impikn smoga ade ank aku yg jd hafiz or hafizah..aminnn.yg penting bg aku diidkan agama..xkisah la klo bhg asing xbrp pandai jj bab2 agama diaorg lbh pandai...huhu...smoga dpermudahkn...aminnn.. 
eh ape kaitan ngn tajukkk. ..?
kaitannya sape yg nk try wat parttime jd consultant agent ble pm kte 0193384214..
kte santai2..xde halangan sbrnya nk mcuba cuma halangan dlm diri kte sdiri..mn tau ade rezeki yg lbh baik bila anda mcubanya..igt rezeki Allah SWT tuh bsr dan melata..kte jgn sempitkn ruang rezeki itu..bila Allah SWT kata "kun faya kun" InSyaAllah ade la rezeki kte kat sini...aminnn...smoga mmberi manfaat kpd pbaca..



Wednesday, May 6, 2015

Dulu bertiga sekarang berlima

As salam n selamt petang... alhamdulilah..xberasa dh 6tahun perkhawinan kami dgn dikurniakn 3org cahaya mata..pejam celik pejam celik smp xigt dh bila akad nikah bila kwinnyer..yelahh..tarikh kwin ngn akad xsm...huhu...rs teruk plak aku nih... bg aku bersyukur pkahwinan still kukuh..xde sambutan romantik2 gtu...sbb aku bkn jns yg romantik...huhu.. ape yg aku harapkn smoga perkahwinan ini berpanjangan..aku ble jd isteri yg menyenangkn suami..ibu yg baik utk ank2 boleh mdidik agama yg secukupnyer utk mereka..aminnn ya rabbal a'lamin. Ape yg penting aku dan suami telah menyediakn perlindungan awal utk ank2 dgn menyediakn pelan perlindungan Pru BSN Takaful..smoga ape2 perkara yg kita xbole jangka kita boleh wat persediaan.Yelah..klo dh sakit emergency perlukn operation..nauzubillah..bukn nk mntk juz kita sediakn payung sblm hjn gtu.of coz ms tuh..confirm kelam kabut mn nk cari duit nyer..klo hosptl kerajaan usah ckp..btahun tggu giliran nk operate..bkn kte sorg je dia nk layan..bratus org pun bratur tggu giliran nk operate..so dgn ade nye pelan kad perubatan Prudential BSN Takaful memudhkn kami sekeluarga nanti..hihi.. salah satunye aku tertarik ngn Prudential BSN Takaful nih sbb dia ada byk panel hospital dia..jd xsusah la nk admit/warded..lagi satu sng nk claim klo warded..(dh de xperience ank n husbnd msk warded).dan disebabkn tarikan inilah aku dh jd agen consultant utk Prudential BSN Takaful Full Time utk bantu dan tolong org2 kita sedar ttg betapa pentingnyer ade nyer pelan kad perubatan..buktikn bukan stakat bangsa cina je bole msk hosptl swasta kita mlayu lagi2 yg xbrapa mampu ckup mkn minum siang mlm boleh jgk msk hospital swasta utk dptkn rawatan segera apabila diperlukn... jadi itu shj kiranya coretan sy hr nih...legaaaa bila dpt meluahkn perasaan..ecewah..hihi.. jd sesiapa perlukn pertanyaan or nk dptkn info juz pm sy 0193384214...santai2 gtu...

Thursday, April 30, 2015

Mengapa PrudentialBsnTakaful

Assalamualaikum....setelah sekian lama x singgah d laman blog nih terasa lain semacam je... alhamdulillah diberi kesempatan utk bernafas lg... masih lagi aktif as consultant agent memberi service dan kesedaran pd kaum2 mlayu especially...dulu ble kata kaum mlayu ssh nk menerima takaful..tp skrg alhamdulillah kesedaran semakin meningkat d kalangan kaum kita.. part yg paling sedih apabila dh de kesedaran tp masih menunggu..xtau ape yg dtunggu..las2 mkn diri bila dh de skt br merayu nk apply...sy pun sedih..sbb xble nk tolong dh ms tuh..huhu... Mengapa PrudentialTakaful...kenapa x Ins/Takaful lain...? klo tanya sy mest la sy kata produk takaful terbaik...tp klo rs nk tau jawapan sdiri p wat survey 5-10 hospital...pastu ble bgtau sy knape...hihi sronok plak bila dh lama x update blog nih...rindu bangat gtu..haha... dulu keje gomen..ade ms rehat ble jgk tgk blog...ms tuh gler blog..skrg nih dh jd agent..ms jd terhad ckit..nih pun gatal tgn nk cek blog yg dh btahun x cek... hurmmm....ape2 yg dh de pelan perlindungan or xde..yg perlukn bantuan or pertanyaan ble hubungi sy ye...besar hati sy nk berkenalan...jd agent nih satu yg seronok nye ble kenal org mcm2...dpt ramai kwn..dpt byk ilmu sbb jmp ramai org dlm pelbagai bidang katakn...ble berkongsi ilmu..hobi gtu.. k la..nnt de ms sy update psl produk takaful prudential nih ea...bye2 SITI FATIMAH BINTI WAHAB CONSULTANT AGENT PRUDENTIAL BSN TAKAFUL 0193384214

Sunday, November 10, 2013

Kenangan lalu

Kadang2 tetiba je kenangan hitam singgah ke minda...mmg pnd mainan syaitan ni shj buat diri rs buruk n hina...huhu...astagfirullah....ya Allah semoga d ampunkn segala tindakan bodoh ku yg dahulu..aminnn...

Friday, October 25, 2013

Pemerintahan lembu2

Xpasal2 tajuk pg ini berkenaan pemerintahan lembu2...punyala bentang rumput hijau yg luas melata pengembala bj oren tu cuma ckp hanya utk kroni nyer rumput2 hijau yg elok tu...subsidi utk rumput yg xde duit yg rs miskin dtarik alasan bukan main mcm2...tp ank2 lembu still percaya pd pengembala tersebut...moooow..kata ibu2 lembu lantas djawap ank2 lembu moowww...
Bg ank2 lembu rezeki tu pengembala n kroni2 nyer yg bg..pastu ikut buntut ibu2 lembu...tanpa mereka ank2 lembu akn mati xdpt nk cr rezeki..sbb tu gaji2 rumput hijau dnaikkn..xde maknanya bg yg dswastakn...
Eh..ape yg aku merepek ni..hahah..bia aku n dunia bhs aku je yg fhm...

Monday, October 14, 2013

hr raya haji

Hari raya yg sungguh membosankn aku d sini..tema terkorban dan dikorban jak aku kat ctok...
Org yg buat slh kat aku buat dun know jak..mmg ego melangit...lgsg xda bunyi nk nmntk maaf...tau ikut perinth nya jak...spoil mood btol cuti...

Wednesday, September 18, 2013

Kawan mjadi lawan

Entry aku..erm....smua org ade kawan...of cos aku pn sm...tp apabila kt bkawan kawan bes je lakan..slalu jmp ok je..tetiba satu ahri tu mcm len mcm je..kt ble merasa aura negatif apabil tetiba diaorg cube mengelakkn diri dr kt..seperti ade something wrong yg tlah kt lakukan..erm..terasa jgk...but merasa pelik..eh ape yg aku telah buat ni haa...nape teriba je diaorg mengelak...itu soalan semstinya yg kluar dr benak fikiran aku...
Erm...mayb since aku ni no gomen anymore..aku being indipendence in diaorg jeles kat aku...?oh nooo....xble xble...x jd negatif person..think positif...ker sbb kerjaya aku ni mmg mcari org n kejar org diaorg pn takut nk dkt ngn aku...huhu....mmg kawan jd lawan mcm ni...diaorg mmg xnk melihat aku berjaya lebih dr diaorg...huhu..sedh gak...tp..aku kena wake up...let ms yg akn menentukn nya...no giv up..aku kena buktikn pd mrk...mayb one day bila aku dh berjaya kt ble tgk sape yg dtg bila gembira..n bila sedih sape yg bantu..ind

Huhu....don't be sad citet...ramai lg yg kat luar sn tu perlukn engkau..nk kan service kau..one day diaorg akn buka mata diaorg yg msh tertutup walaupn nampk tu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...