Followers

Wednesday, April 27, 2011

Akhirnya..

http://www.emocutez.comYa Allah...aku bersyukur gilak2..coz ape yang aku doakan selama tok akhirnya termakbul juak untuk keluar dari ctok walaupun hasrat sebenarnya nak tukar angin ke tempat lain yang berdekatan xtermakbul...tp ape kan daya terpaksa dan kena pergi juak ke seberang laut nun jauh di sanaa...hati terasa happy bercampur sedih coz terpaksa berjauhan ngn mk n bapa aku...huhuhu...http://www.emocutez.comxdapat la balik kampung selalu lagi da tok...terpaksa balik setahun sekali...tp ape yang penting bagi aku knek tok...aku dah bole keluar dari tempat yang bole buat aku banyak buat dosa...e...xmao aku tanggung...ape aku nak jawab kat akhirat kelak...cukup-cukup laaa ape yang telah aku pelajari dari tempat tok...aku harap pindah tok kelak dapat bos yang baik,lebih baik dari tempat tok...Amin...http://www.emocutez.com

Wouldn't it be great if we call come together to get FB acknowledge Msia as the FB capital of the world? Join today! #DiGiforall

Wouldn't it be great if we call come together to get FB acknowledge Msia as the FB capital of the world? Join today! #DiGiforall

Monday, April 25, 2011

Doaku yang termakbul?

Gergerrr...walaupun hatiku melonjak gembira sangat-sangat dengar berita tu dari bibirmu tp aku kena control diriku..ecewah...padahal kalo bole aku nak cakap..YAHOO...bestnyerrr...http://www.emocutez.comtp aku berjaya control hormonku agar tak nampak excited sangat...yah...rasa pompuan melayu terakhir jer bunyi nyerr..kihkihkih...kalo betul-betul ape yang dicakap kan tu menjadi kenyataan...bahagianyer aku...Amin...moga benar-benar menjadi...aku tak kisah lah janji dapat keluar dari tempat yang penuh dengan kepura-puraan tok..nak tau ape sebenarnyer...jengjeng....http://www.emocutez.comkite sambung balik cerita ini pada next episod...Tatatititutu...http://www.emocutez.com

Wednesday, April 13, 2011

aku punya blog...

gerger...aku punya blog..aku punya bloggg...Y?xbole ka aku cakap ape yg aku nk ckp dalam blog aku....naaaa....
Dady jeles tgk blog mumy nyaaa...curi2 tgk lagi blog org...xmaluu...kokokohhhhkokokhhhh...jengjeng...iboh manas...

Sunday, April 10, 2011

Arrrggghhh....


Waaaaa....aku xtau nak wat ape tokkk....krokkrokkrokkrok...tingdongtingdong...sha lalalalalaaaaaa....wiiiiwiiittttt

Thursday, April 7, 2011

Pilihan Raya Sarawak

Eeee...gergerrr...pilihan raya xlama lagi..what's ur respobsilility?ish2...ble tanye kat orang..tanye lah dirik tu sendiri...sorry2...campur2 jak bahase rojak ku ni...hehehe...bagi yang rasa diri tu anak Sarawak...jangan lupa p mengundi...undi lah parti cap ayam...hehehe...kuangkuang..ish2 aku ni ble men2 plak...ehem2...ktk org mun nk undi jgn lupak undi yang terbaik...

Makin nk dekat election tok makin menyusahkan kmkorg...politik2..sorry ye mun ade yg terasa ape yg akn aku ckpkn tok...

Bukanye ape...tp kenyataan lah...tiap kali election kat ctok,confirm yg nk bertanding tu sibuk la nk tunjuk muka,nk tunjuk baik la konon..before2 tu xde la plak ringan2 tulang tgk rakyat dia tu...tolong bagi yang memerlukan...(aku ckp mcm ni bkn sebab aku ni sokong mn2 pihak yang bertanding,coz itu dari segi pemerhatian aku)yelah...org sekarang ni bukan mcm zaman nenek moyang kite dulu cakap A ikut A,ckp B..ikut B...skrg semua information semua di tangan..klik aje sambil mkn ice cream pon bole..

nk dekat ni sibuk2 je nk pikat hati rakyat..bagi geran tanah la ape laaa...kenapa tak sebelum2 ni..?You all ade fikir tak ape yang aku tgh explainkan tok?<_i_>
herm...aku pon tgh fikirkan ape yang aku tgh explainkan tok...hohoho
ok lah...nk tau cter lagi...meh aku cterkan lagi...
yeah2...

When the election is around the corner...btol ke ape yang aku ckpkan ni...ayo...ayat pun dah lintang terbalik...nasib bek org nye x mcm tu...always cute miut...gEeeer...syok nye bangga kan diri sendiri...hahaha...

So..kiteorg jd susah..ade ke pagi2 ni baru ade suara2 sumbang mahram gtau n order diorg tu nk the total amount of company in Sarawak yg apply for work permit under our section....e...dapat bayangkan x?..berapa jumlah company kat Saarawak tok?

so...early this morning keje aku nang cek one bye one address n tel.no of the company with yg len...n this evening...kepala aku da poning glak2 xmao lagi da nk wat keje...jd aku layan blues aku sorang2...yeah22....jgn jeles...sha la la..

k laaa...aku xtau lg nk cter ape ke...aha...aku lom beskan cter aku yg satu lagi tu...Cerite dalam cter tu...Fre2 ikuti cerite aku tu...k la Sha la la la...

jap2...ni ha nk tunjuk rupa ayat2 cinta yang perlu ktog war2kan setiap company yang glamour2 aje la kot kat swak ni...setakat yang mampu...haaa...cantik tak atay2 cinta ni...hehehe

...tp order from yang tertinggi tu nk 30ribu...waaa..dapat bayangkan x?
twingtwing...kalo BN yang menang nnt ni...ktorg yang sibuk2 war2kn ayat cinta ni akan naik ke gaji ktorg?coz ktorg kat sini selalu diperanak tirikan...wawawa...

kebanyakan kebajikan ktorg kat sini tidak dipedulikan...kat opis ni...name aje HQ...tp kelengkapan semua xcukup...komputer,printer,fax,mesin fotostate,meja,kerusi dan seangkatannye lah..tak cukup...serta kaki dan tangan pon tak cukup nk wat keje...mn la keje nk cepat habis...dah lah semua permohonan dari outstesen hantar ke sini...ape lah kejadah nye...kalo permohonan yang dihantar lengkap tak pe la jugak...ni langsung tak lengkap...ktorg ni la yg terhegeh2 mintak itu..mintak ini..semata2 nk tolong public...tp ade jugak public yg tak 'Appreciate' langsung ktor ni...bak kate org habis madu sepah dibuang...hohohohowowowowwaawwaw

HAPPY BIRTHDAY NURIFFAH RASHIDAH

Waaaaa..anak aku dah setahun daaa...mcm tak percaya je anak aku dah masuk setahun...Iffah...mumy wished you all the best in your life..belajar rajin2,dengar cakap mumy n dady,smoga anak mumy berjaya dunia dan akhirat...Amin...for your besday ni mumy tak tau nk bagi Iffa ape...erm...nnt mumy fkrkan ape ye....lalalalala....


and mumy nk bagi Iffa Kek...bole ke Iffa mkn ni...hahaha

IFFa Demam

Ni cerita last 2weeks...aku my lovly husband,my cute baby Iffa,my mom n dad p ke Serikin..tau x Serikin kat ner?ha...tu sempadan Indon sana tak jauh pon dari bandar Kuch...about 1hour la smp la kat sn...

Cerita dia begini...hari tu ktorg p Serikin nk p jalan2 cuci mata...pas tu tgk la patung yang besar..ape lagi beli la satu for Iffa...ni ha besar nya...tak de la besaar sgt pon...sampai Iffa pon tak dapat nk peluk..hihihi

Tgk Iffa mcm suka je dgn teddy bear tu...Kalo Bab laga kepala memang Ifa suka...em....,nk tau ape lagi yang dia buat...tadaaaa...

Iffa sempat nek kuda kayu kat sana...smp berbuka baju..tgk tu...hahaha...hari tu panas sgt2...nasib bek bw payung besar...nk tau ape akibat pas tu?...jengjeng...

haaaa...tau tak ape ni...tgk la betul2 dan teka...kalo dapat teka dapat hadiah....hadiah senyuman dariku...lalalala...gerger...nk tau ape benda ni...Cak...COOL FEVER...sape punyer?of course IFfa Punyer...
Itulah kejadahnye pas p ke Serikin hari tu...Iffa kena demam...malam tido meragam...nasib baik meragam tak sampai pagi..tp aku pon terpaksa berkorban ape jua tok xp kerja...2hari lagi tu...waaahh...yelah cian tgk dia demam...selain demam tu GIGI Iffa tumbuh lagi,gusi jadi kembang..thats Y lah penyebab satu lagi dia demam kuat jugak...jadi ktorg p la klinik Child Specialist...ni la rupa Iffa,muka org sakit p klinik...macih COOL lagi tu...hahaha,siap masih bertampal Cool Fever kat atas kepala...


Iffa2..dah besar nanti Iffa Confirm gelak tgk wajah Iffa sendiri kat blog mummy ni...Mumy Syg Iffa...muah-muah

Say..Good evening

Selamat Petang Semua...
Semoga anda sentiasa gembira dan bahagia dengan org yang anda sayang...yeah2...
Tatatititutu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...