Followers

Thursday, April 7, 2011

Pilihan Raya Sarawak

Eeee...gergerrr...pilihan raya xlama lagi..what's ur respobsilility?ish2...ble tanye kat orang..tanye lah dirik tu sendiri...sorry2...campur2 jak bahase rojak ku ni...hehehe...bagi yang rasa diri tu anak Sarawak...jangan lupa p mengundi...undi lah parti cap ayam...hehehe...kuangkuang..ish2 aku ni ble men2 plak...ehem2...ktk org mun nk undi jgn lupak undi yang terbaik...

Makin nk dekat election tok makin menyusahkan kmkorg...politik2..sorry ye mun ade yg terasa ape yg akn aku ckpkn tok...

Bukanye ape...tp kenyataan lah...tiap kali election kat ctok,confirm yg nk bertanding tu sibuk la nk tunjuk muka,nk tunjuk baik la konon..before2 tu xde la plak ringan2 tulang tgk rakyat dia tu...tolong bagi yang memerlukan...(aku ckp mcm ni bkn sebab aku ni sokong mn2 pihak yang bertanding,coz itu dari segi pemerhatian aku)yelah...org sekarang ni bukan mcm zaman nenek moyang kite dulu cakap A ikut A,ckp B..ikut B...skrg semua information semua di tangan..klik aje sambil mkn ice cream pon bole..

nk dekat ni sibuk2 je nk pikat hati rakyat..bagi geran tanah la ape laaa...kenapa tak sebelum2 ni..?You all ade fikir tak ape yang aku tgh explainkan tok?<_i_>
herm...aku pon tgh fikirkan ape yang aku tgh explainkan tok...hohoho
ok lah...nk tau cter lagi...meh aku cterkan lagi...
yeah2...

When the election is around the corner...btol ke ape yang aku ckpkan ni...ayo...ayat pun dah lintang terbalik...nasib bek org nye x mcm tu...always cute miut...gEeeer...syok nye bangga kan diri sendiri...hahaha...

So..kiteorg jd susah..ade ke pagi2 ni baru ade suara2 sumbang mahram gtau n order diorg tu nk the total amount of company in Sarawak yg apply for work permit under our section....e...dapat bayangkan x?..berapa jumlah company kat Saarawak tok?

so...early this morning keje aku nang cek one bye one address n tel.no of the company with yg len...n this evening...kepala aku da poning glak2 xmao lagi da nk wat keje...jd aku layan blues aku sorang2...yeah22....jgn jeles...sha la la..

k laaa...aku xtau lg nk cter ape ke...aha...aku lom beskan cter aku yg satu lagi tu...Cerite dalam cter tu...Fre2 ikuti cerite aku tu...k la Sha la la la...

jap2...ni ha nk tunjuk rupa ayat2 cinta yang perlu ktog war2kan setiap company yang glamour2 aje la kot kat swak ni...setakat yang mampu...haaa...cantik tak atay2 cinta ni...hehehe

...tp order from yang tertinggi tu nk 30ribu...waaa..dapat bayangkan x?
twingtwing...kalo BN yang menang nnt ni...ktorg yang sibuk2 war2kn ayat cinta ni akan naik ke gaji ktorg?coz ktorg kat sini selalu diperanak tirikan...wawawa...

kebanyakan kebajikan ktorg kat sini tidak dipedulikan...kat opis ni...name aje HQ...tp kelengkapan semua xcukup...komputer,printer,fax,mesin fotostate,meja,kerusi dan seangkatannye lah..tak cukup...serta kaki dan tangan pon tak cukup nk wat keje...mn la keje nk cepat habis...dah lah semua permohonan dari outstesen hantar ke sini...ape lah kejadah nye...kalo permohonan yang dihantar lengkap tak pe la jugak...ni langsung tak lengkap...ktorg ni la yg terhegeh2 mintak itu..mintak ini..semata2 nk tolong public...tp ade jugak public yg tak 'Appreciate' langsung ktor ni...bak kate org habis madu sepah dibuang...hohohohowowowowwaawwaw
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...