Followers

Wednesday, August 31, 2011

Tak dapat beraya bersama keluarga

Asslamualaikum dan selamat petang semua...entry aku hari nih pasal tak dapat beraya dengan family...
semestinyer ade dikalangan kite ni tak berkesempatan untuk beraya bersama keluarga kerana disebebakan kerja atau dok jauh merantau di negara orang atau disebaliknyer..
dan SemestinYer aku adalah antara golongan yang tak dapat beraya bersama family aku...
jadi untuk menghilangkan rasa sedih di dalam hati ini..aku n hubby aku plan nak jejalan mana2 tempat untuk menghilangkan rasa sedih kami nih....mana tak nyer...hubby kena standby kat base..tak bole cuti raya...jadi impian nak beli baju raya thn nih pon terbantut dan semua plan da terbantut...
nak citer pasal perasaan nih...sedih sesangat bila dgr lagu raya nih...tgk orang lain bukan main je happy semacam je nak raya...Sabar je la aku....huhuhu...mungkin ade hikmah di sebaliknyer...
kenangan silam mengamit kembali tika waktu kecik2 dulu....happy sesangat bila time raya..bole collect doit raya setiap rumah yang di jalan...dengan adik beradik happy semua sekali...
tp sekarang semua nyer kenangan...tiada kemesraan lagi..sepi sekali...rasa sayu je...sebak pon ade..
Ish...tak tahan dah air mata aku nih..huhuh...akhirnyer jatuh jua..
dah dua tahun aku tak dapat beraya bersama family aku...lagi2 la melawat kubur nenek...huhu...rindu ngn arwah nenek...
Mesti orang tua aku sedih sebab aku tak dapat balik...lagi2 la raya kami bertiga je kat base nih...tanpa ade saudara lain...huhu..tp ape2 pon......aku nak wish Selamat berhari raya wat semua muslimin dan musliman kat dunia nih lagi2 di alam siber nih...gergerger...salam maaf zahir batin walaupun tak terlambat utk aku ucapkannya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...