Followers

Tuesday, September 27, 2011

arrrghhh...

Memang hari bengang aku tol la hari nih....what kind of public la aku tgh deal nih...gara2 claim cagaran la nih...aku call baik ckp baik bole dia nak tinggikn suara cakap tu ckp ni...org nak tolong dia dapatkan balik claim dia...eee....very rude...tak tau ape masalah nye...aku srh wat akuan sumpah je tu pon payah sgt nak wat...susah sgt ke nak ikut ape org nak....bukan aku sj2 nak srh dia buat...aku nak tolong...tp dia plak melebih2.....e...e....nak tolong da rasa menyampah....

makan santai

Weekend lepas aku ajak kengkawan aku mai datang rumah...nak penutup raya katakan....rindu rasa nak jumpa kawan...akhirnya...na...ni la aksi2 ktorang masa makan santai kat umah aku.
1)Bakal mak2 orang yang akan...posing dulu...

2)Kepala siapa yang paling melentok terlebih...opsss...


3)jeng jeng...pinggan siapa yang nampak bersih sekali....tau da....LAPAR...gergerger


4)Mana satu mak orang kat sini....hihihi


5)

siapa yang nampak ayu dan sopan tuh....

Haaaa...ni rupanyer orang yang makan sampai pinggan bersih sekali siap bagi tunjuk peace lagi...kahkahkah...


Best la u all...nanti kt gathering lagi k...next time kena bawa barang masakan sendiri..masak sendiri makan sendiri...kahkahkah...

Hari Bengang aku

Hari nih entah kenapa aku sesangat la bengang ngn pegawai perempuan kat opis aku nih...mcm saje je nak cari kesalahan aku...tak tau ape motif dia...orang lain tak plak dia nak bising...tgk aku relax sikit tanye mcm2...orang lain yang relax tak de plak dia tanya mcm tuh...aku naik menyampah plak org mcm tuh...dia plak nak melebih2...bos bhgn nih tak de plak bising mcm dia...mcm nak tunjuk kuasa dia kat aku..mentang2 aku masih baru berapa bulan kat sini dia nak tunjuk kuasa dia...
e...geram nyerr...aku silap hari bulan aku tak respect lagi da orang mcm tuh...ko tgk la nanti...aku pandang ko sebelah mata saje kalo aku je ko nak tunjuk belang...

Bos lain ok je ngn aku...dia sorang plak melampau...
e....tak tertahan sabar aku da nih...

Wednesday, September 21, 2011

Melatih Diri melawan Nafsu dan Sahwat

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....banyak kali ku jenguk blog tapi tak update2 lagi...ok la sekarang nih biarlah aku up kan dulu blog aku nih yang dah nak bersawang da...
Erm....entry aku hari nih tajuk kat atas laaa..aku nak share serba sedikit tentang buku penenang jiwa yang aku dah baca cuma nak share serba sedikit yang telah aku baca untuk peringatan kita semua dan memikirkannya sejenak...

kita mulakan Bismillah...

Allah SWT telah berfirman:
Ertinya:"Hendaklah tiap-tiap orang memerhatikan apa yang diusahakan untuk esok(Hari Kiamat)."
(Q.S Al Hasyr:18)

Jika seorang hamba mahu merenungi umurnya yang telah lanjut untuk mencari akhirat,maka renungan itu dapar mencucikan hati.seperti disebutkan oleh Rasullah SAW:
"Berfikir sesaat lebih baik daripada beribadah setahun"

Demikian dalam tafsir abdul-Laits.


#Watak nafsu adalah berasa aman,suka berlengah2,bersuka2 dan malas.

Zahya bin Muaz Ar Razi berkata,"Perangilah nafsumu dengan taat dan riadhah(latihan rohaniah).Riadhah adalah mengurangi tidur,makan mahupun bercakap,menahan kepedihan daripada mahkluk.
*Sedikit tidur akan mensucikan kehendak,sedikit berkata akan selamat daripada bencana,bahkab sedikit makan dapat menundukkan syahwat.
Sesungguhnya banyak makan dapat mengeraskan hati dan menghilangkan cahayanya.
Dan cahaya hikmah adalah Lapar.Serta kenyang dapat menjatuhkan seseorang daripada Allah.


ok...itu saja untuk hari nih....nanti kite sambung tajuk lain plak...fikir2kanlah...

Sunday, September 18, 2011

waaa...lama nyer tak update aku punya blog...rindu plak...gergerrr....bila la ade masa nak blog walking nih....curi2 masa je nih....huhuhu...nanti ade masa n idea aku update yang terbaru k....bagi yang blom di add follower tu...tunggu je lah...akan aku follow u all...saabar ye...wassalam

Tuesday, September 6, 2011

Get Google Ads Free

Mari terjah cara2 nak dapat income sampingan dengan ikut langkah seperi di dalam nih
Click Here!

Monday, September 5, 2011

Designer Discount Club

Nak Share sedikit tentang kebaikan join benda nih...jom reramai join kalo nak tahu lebih lanjut
Click Here!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...