Followers

Saturday, March 30, 2013

Tensen+strees

Penatttttt...aku penatttt...aku rs aku lemahhhh..aku x tdayaaaa....ya Rabbb....sape lg aku nk mgadu slain dr Mu..mgadu ngn manusia bkn nk bg nasihat baik..bkn nk bg semangat...kena kutuk lg ade..kena mrh lg ade...xsk arrr...lama2 ble wat  aku benci ni...arrgghh...
Astagfirullah....ya Rabb... ;(

Thursday, March 28, 2013

Renungan diri

Kadang2 aku terfikir ttg apa yg telah aku buat dlm hdp aku..tfikir sejenak..byk perkara bmain dlm minda aku..soalan nya kenapa?kenapa adalah soalan yg lumrah bg sesiapa klo xdpt menjadi spt yg diinginkn..kenapa xble buat seperti yg lain..kenapa tidk ble btindak spt org lain..dn byk kenapa...
Sedikit sbyk sbnrnya benda tu aku ble jwp srkg...alhamdulillah..Allah tu mmg adil..betapa Allah sygkn hambanya..aku bersyukur lahir dlm islam..aku syukur Allah sygkn aku...dia bg aku peluang utk berfikir dan mengatur segla silap dan salah yg penah aku buat selama ini..sedikit sbyk telah mgubah cara hidup aku..itu adlah ats doa org2 yg tersayang yg x puas2 mendoakan aku..syukur sesangay...aku ble bfikir mn yg baik dan mn yg buruk..ble da menilai sesuatu perkara..mmg btol kata org..pengalaman mengajar seseorang erti kehidupan sbenar..
No turning back..yes this is wht I'm gonna do in my life..
Redha Allah itu yg msh aku cr..ya Allah..mohon petunjuk dan cahayu mu ya Allah..Amin...
Perjuangan hr ini adalah menegakkn syariah islam..jd kan aku slh seorag yg menegkkn syariah mu Allah..amin ya rabb

Saturday, March 23, 2013

I don't know

Ape sbnrnya yg aku cr dlm hdp aku nihhh...
Aku rs ade something yg uncompleted dlm hdp aku ni...
Y y y y n yyyyy...soalan yg slalu mganggu hdp aku tiap2 hr...
Aku x fhm dgn diri aku apatah lg org len...aku still mcari benda yg aku pn blm pasti..apakah benda itu...something yg aku x ble nk xplain..aku xsure bilakah ms nya..dimana dan bagaimana...fuhhh..soalan persoalan..mganggu pemikiran...aku rs...aku perlukan perubahan..lifestyle aku?aku rs aku bosan ar hdp..tp aku msh byk dosa dan hutang di dunia ni...dosa ngn kwn..mk ayh..saudara n of course..hubby..syurga itu skrg dbwh tapak kaki suami..aiyooo..

Sunday, March 17, 2013

Rindunyerrr

Perhhh...nk msk 2bln dh hubby outstesen...mkin rindu plak...sbr citet sbr citet.....skjp je 5@6bln tu...sbr la wahai hati...ade kmanisan d sebalik kesabaran itu nnt...

Thursday, March 7, 2013

Prudential bsn takaful

Suatu tugas yang begitu mencabar bila menjadi consultant agent..once jd consultant,..dh jd tanggungjawab untk pastikn servis yg baik kpd client....perrrhh...x sangka...sambil bg servis sambil berdakwah...
Nape aku kata gtu...coz rmai yg xtau takaful adalah berlandaskn syariah islam...so...dlm bersharing ngn client..aku ble educate diaorg..pentingnya ambk insurans yg menepati syarak...rmai yg ambk insuran ikut sk diaorg tanpa fkr hukum hakam agama...contohnyer..seperti logo halal...siapa yg bagi status halal..of course dr Jakim...begitu jgk..insurans takaful PruBsn..
Dipantau oleh majlis syariah...ade yg kata insurans ni smua sm..mmg dr mata kasar nmpk sm..tp dr segi agama mmg jauh berbeza..bezanya halal dan haram dlm mgambil insurans ni...aku kcian coz diaorg xmao ambl tahu even aku bgtau...adakh sm mkn ayam yg disembelih dgn yg x d sembelih?begitu nyata hukum nyer kn...begitu jugak ngn insurans...prubsn takaful sekali lg aku nk katakn adalah berlandadkn syariat islam..tiada unsur riba..gharar dan sewaktu dgn nya...:untuk mngetahui lbh lanjut berkaitan insurans(takaful)ble cek dlm e-fatwa..hukum mgambil insurans..d mana insurans terbahagi kpd dua...islamic dan conventional...dan sbg org islam...sy pn org islam...ilmu yg sdkt yg sy tahu ini sdkt sbyk ble sy kongsikn kpd saudara saudari...hukum mgambil insurans conventional ni adalah haram dsisi agama islam...smoga Allah mengampun semua dosa2 kita sebelum ini...yg baik dtgnya dr Allah..yg buruk itu dtgnya dr sy....aminnnn..

Terlajak sembahyang

Huwaaa..hahaha..lawak tol la aku hr ni..ble plak aku nk smbhyang zohor padahal smalm bendara jepun..tgh dlm smbhyang tetiba ade bisikan kata aku ni period.nsb bek...tp..xkn aku nk berhenti trs..sblh myebelah ade member..hoho..kang kena gelak plak..terpaksa la aku wat2 hbskn smbhyg...Ya Allah...ampunkn hamba ini ya Allah...dlm hati kata..nape nk tkt malu ngn manusia tp ngn Allah x tkt ker?...soalan dlm diri sdiri mmg kdg2 wat aku bersalah..ya Allah..mmg aku bersalah padaMu ya Allah...huhu...aku pasrah ya Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...