Followers

Begitu Istimewanya Bulan mu Rejab....

  • Aku tak mau lepaskan peluang untuk mu wahai bulan Rejab...bulan yang penuh kenikmatan...Insyallah...niat aku tok akan tercapai...Ya Allah...sesungguhnya perjuangan aku belum habis lagi.....Antara kelebihan bulan Rejab dalam konteks Islam adalah seperti berikut:

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH SWT.

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab 1432H/Isra Mi’raj [30 Julai 2011] akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa.

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH SWT.

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab [4, 5, 6 Julai 2011], maka ALLAH SWT akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat.

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah SWT. InsyaAllah.

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga.

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH SWT akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya.”

  • Ya Allah..banyak nya peluang yang telah Kau berikan kepada mereka yang masih ade kesempatan untuk melakukanyer..

  • semoga niat aku untuk beberapa perkara di atas akan tercapai dengan izin Mu ya Allah...Insyallah...Aminnn... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...